Ar speciālu aplikāciju plāno uzstādīt rekordu ar visvairāk vienlaicīgi nosūtītajiem apsveikumiem Latvijai dzimšanas dienā

15.11.2016

VAS „Elektronisko sakari” ir uzsākusi patriotisma projektu „Apsveikums Latvijai”, kura ietvaros plānots uzstādīt rekordu ar vislielāko dalībnieku skaitu – skolēniem un pieaugušajiem, kuri līdz novembra beigām apsveiks Latviju dzimšanas dienā, izmantojot Morzes signālus.

Projekta ietvaros darbosies speciāla aplikācija www.apsveikumslatvijai.lv, kurā ikviens var ģimenei, draugam, kolēģim vai paziņai nosūtīt savu apsveikuma tekstu Latvijai dzimšanas dienā, aizšifrējot to ar Morzes ābeces palīdzību.

Jānis Bārda, VAS „Elektroniskie sakari” Valdes priekšsēdētājs:

„Apsveikums Latvijai” ir pasaules mērogā unikāls projekts, jo apsveikuma sūtīšana Latvijai dzimšanas dienā notiks, izmantojot Morzes ābeci. Projekts ir veidots kā spēle, kurā ir jāatpazīst Morzes alfabēts un jāatšifrē apsveikumi. Veidojot projektu, mums bija svarīgi vienlaicīgi veicināt gan patriotismu par valsti, kurā dzīvojam, gan popularizēt inženierzinātnes, kas ir mūsu darba specifika un Latvijas nākotne.

  • 16.novembrī plkst.14.25 tiešraidē notiks zibakcija, kurā ikviens varēs noklausīties un atšifrēt diasporas skolas Īrijā “Saulgriezīte” nosūtīto apsveikumu Latvijas skolēniem. Zibakcija turpināsies līdz 18.novembrim.
  • Ikviens līdz novembra beigām var iesūtīt savu apsveikumu Latvijai, kā arī to nosūtīt citiem, izmantojot aplikāciju www.apsveikumslatvijai.lv.
  • Decembra sākumā tiks apkopots apsveikumu skaits, lai noskaidrotu, vai izdevās uzstādīt rekordu.

Šis projekts ir turpinājums pirms diviem gadiem uzsāktajam projektam, kurā Morzes skaņas ierakstīja talantīgais Latvijas pianists Vestards Šimkus. Šoreiz Morzes ābeces skaņas ir veidotas kopā ar bērniem no Andžeja Grauda bungu skolas. Tas ļauj ikvienam noklausīties melodiskus apsveikumus un tos atminēt, kā arī sūtīt savus apsveikumus radiniekiem, draugiem un kolēģiem.

Projektā iesaistījušies arī sabiedrībā zināmas personas - Emīls Balceris (Musiqq), Ģirts Rozenfelds (Ozols), Kaspars Zlidnis un citi, kas kļuvuši par „Apsveikums Latvijai”  vēstnešiem.

VAS ''Elektroniskie sakari'' pārvalda radiofrekvenču spektru, plāno radiofrekvenču spektra tehnisko izmantošanu un nosaka radiofrekvences piešķīrumus radioiekārtu darbībai, sniedz elektromagnētiskās saderības un numerācijas nodrošināšanas pakalpojumus, veic darbības radiotraucējumu novēršanai. "Elektronisko sakaru" speciālisti regulāri sadarbojas ar citu valstu sakaru administrācijām un piedalās nozares starptautisko institūciju un organizāciju darbā, kā arī lepojas ar starptautiska līmeņa ekspertiem, kas jau daudzus gadus nodrošina, lai katrs Latvijas radio, televīzijas, interneta un mobilo sakaru lietotājs tiktu pasargāts no sakaru traucējumiem.

Papildu informācijai:

Inese Ozoliņa, mob. 26174731, inese.ozolina@theproof.lv