VARAM Valsts sekretāra vietnieks E.Beļskis atzīst, ka Latvijas un Baltkrievijas sadarbība sakaru nozarē –veiksmīga.

30.01.2017

Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Valsts sekretāra vietnieks Edmunds Beļskis tikšanās laikā ar Baltkrievijas Sakaru un informatizācijas ministru Sergeju Popkovu š.g. 24. janvārī Minskā atzīmēja, ka līdzšinējā sekmīgā Latvijas un Baltkrievijas frekvenču spektra koordinācija un sadarbība, pārstāvot valstu intereses starptautiskajās organizācijās, ir devusi iespēju Latvijas un Baltkrievijas pierobežā nodrošināt bezvadu sakarus, ierīkojot tīklu infrastruktūru ar ekonomiski izdevīgākiem nosacījumiem.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī jautājumus par turpmāko abu valstu pieredzes apmaiņu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, sakaru nozares pārstāvju dalību specializētās izstādēs, tai skaitā XXIV Starptautiskajā specializētā telekomunikācijas, informācijas un banku tehnoloģijas forumā "TIBO-2017", kas notiks Minskā no 17. līdz 21. aprīlim.

Sarunu rezultātā tika panākta vienošanās par tekstu XII Starpvaldību komisijas sēdes protokola sadaļai par valstu sadarbību informācijas un komunikāciju tehnoloģiju jomā, kas notika 25. janvārī.

XII Latvijas-Baltkrievijas Starpvaldību komisijas sēdē Minskā piedalījās arī Latvijas radiofrekvenču un numerācijas pārvaldītāja VAS “Elektroniskie sakari” uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda un Tehniskā departamenta direktors Māris Aleksandrovs.