VAS “Elektroniskie sakari” izstrādājusi unikālu radiofrekvenču monitoringa programmatūru “Skudra”

20.03.2018

Šī gada 19. martā VAS “Elektroniskie sakari” (VAS ES) noslēdza līgumu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) par radio frekvenču monitoringa iekārtu vadības programmatūras “Skudra” un “SkudraServer” piegādi.

Šo produktu ir radījuši VAS “Elektroniskie sakari” inženieri, kuru ikdienas darbs ir Latvijas radiofrekvenču monitoringa nodrošināšana. “Skudra” un “SkudraServer” ļauj veikt vienlaicīgu monitoringu vairākos frekvenču diapazonos, nodrošina mērījumu rezultātu uzkrāšanu, apstrādi, saglabāšanu un vizualizāciju, palīdz identificēt signāla avotu, lietotāju un atrašanās vietu.

Sākotnēji programmatūra tika radīta paša uzņēmuma vajadzībām darba kvalitātes un efektivitātes uzlabošanai, tādējādi rezultātā iegūta funkcionāli pilnvērtīga, ērti lietojama un stabili darbojoša programmatūra. Pieredzes apmaiņas laikā ar vietējiem un ārvalstu radiofrekvenču monitoringa nodrošinātājiem, tika secināts, ka projekts ir unikāls un spēj ieinteresēt profesionāļus gan nacionālajā, gan starptautiskajā līmenī, turklāt tas ir komercializējams bez papildus finanšu resursu piesaistīšanas. Šobrīd tiek veiktas sarunas arī par citu darījumu noslēgšanu ar vairākiem ārvalstu partneriem.

VAS ”Elektroniskie sakari” valdes priekšsēdētājs Jānis Bārda: “Gribu paust gandarījumu par to, ka mūsu izstrādāto produktu turpmāk lietos arī tik respektabls partneris kā Nacionālie bruņotie spēki. Tas vairo pārliecību par mūsu izstrādātā produkta konkurētspēju. Esam pārliecināti, ka nākamais ceļš, pa kuru ies mūsu Skudra, jau vedīs ārpus Latvijas robežām.”